Djingis Khan

Hotellets namn är inspirerat av det klassiska Lundaspexet Djingis Khan, skrivet av bland andra Hasse Alfredsson för Lundakarnevalen 1954.

Spexet handlar om Djingis Khans fruktlösa försök att genom sina söner erövra Samarkand (”Asiens Eslöv”) och blev med sina snabba ordvitsar och minnesvärda musik en omedelbar succé och införlivades omgående i Lundaspexarnas stående repertoar. Den mest kända kupletten är Härjavisan på melodi Gärdebylåten, som numera ingår i många sångsamlingar.

Från början har byggnaden som hotellet idag huserar i varit ett sjuksköterskehem. På 1980-talet förvandlades huset till hotell och har varit det sedan dess. Idag ägs hotellet av familjen Hallencreutz.

Hotellområdet

Hotellet består av hotellrum och lägenheter fördelat på tre plan. Det finns ett par mysiga loungeområden för trevlig samvaro.

Från vår reception på första plan når du vår restaurang som har panoramafönster för maximalt ljusinsläpp samt vår vinterträdgård där du kan umgås eller bara ta det lugnt och ta en kopp kaffe.

I vår underbara lummiga trädgård med bland annat magnolia, rosor och en damm kan du under sommaren varva ner eller varför inte inta något gott att dricka på vår altan?

En trappa ner från reception hittar du vår relaxavdelning med ett litet gym, bastu och avslappningsrum. Här finns även biljard, ett lekrum samt en tvättstuga som du som gäst får använda kostnadsfritt. Oavsett var du befinner dig på hotellet kan du logga in på det trådlösa nätverket.

Barnvänligt

Hos oss är hela familjen välkommen. Vi har rum med bäddsoffa.

Vi har inrett en mindre lekhörna med leksaker och böcker i hotellets bottenplan. Här finns också ett biljardbord. I bottenplanet finns också en gästtvättstuga som gäster får boka kostnadsfritt.

I vårt närområde finns det flera lekplatser och på S:t Hans backar finns det gott om plats för barn med spring i benen! På våren kan ni plocka vårblommor och ha picknick och på vintern kan ni åka pulka.

I vår egen trädgård kan du gå på upptäcktsfärd och se om du kan upptäcka några djur!

Naturen

Några hundra meter åt norr ligger St Hans Backar ett stort park-, rekreations- och motionsområde med varierad topografi, skogsdungar och en sagolik utsikt över Lund, slätten och Öresund.
Trots sitt läge på den skånska slätten är det bara en handfull svenska städer som har större höjdskillnad inom stadsgränsen än Lund.

Den som vill motionera inomhus hittar Viktoriastadion på promenadavstånd (350 meter): tennisbanor, badmintonbanor, squashbanor, solarium, gym och en stor tredelad hall för lagidrotter. Simhallen Delfinen finns också på promenadavstånd från hotellet (1100 meter).

I staden finns 43 parker, inom kommunen finns en nationalpark ( Dalby hage ) och 17 naturreservat. Knappt 15 km norr om Lund ligger Flyinge ett av världens äldsta stuteri med anor från 1100-talet.

Det snabbaste och enklaste sättet att ta sig runt i Lund med omnejd är med cykel. Hos oss lånar du en gratis.

sv_SESvenska